Mag. Brane Knehtl se je rodil leta 1961 v revni družini sredi širnih gozdov v Ribnici na Pohorju.

Po opravljeni gimnaziji v Mariboru in študiju na Biotehniški fakulteti na Oddelku za lesarstvo v Ljubljani je Brane Knehtl delal 13 let na pedagoškem in raziskovalnem področju kot asistent in višji predavatelj na tej fakulteti. Vmes je kot štipendist nemške fundacije DAAD opravil tudi enoletno znanstveno izpopolnjevanje na renomiranem inštitutu IFT v Rosenheimu v Nemčiji, kar mu je vsestransko poslovno in osebnostno razširilo obzorje.

Nato je sprejel nov izziv – prehod iz javnega sektorja v gospodarstvo, da bi svoje znanje pretvoril v konkretne izdelke za trg. V Heliosu, ki je bil takrat na začetku velike ekspanzije, je vodil več prelomnih razvojnih projektov s področja ekološko ugodnih premazov za les. Sodeloval je pri uvajanju in prodaji teh novih izdelkov pri ključnih partnerjih v Sloveniji, Evropi in v Rusiji. Več let je vodil tudi razvojni oddelek in poenotenje programov produktne skupine članic skupine Helios.

V zadnjih desetih letih je kar dvakrat zbolel za rakom in ga uspešno tudi pozdravil. Kot certificiran vodja EU projektov dela sedaj kot vodja projektne pisarne v Heliosu ter vodja projektov v RC31 – razvojnem centru kreativne pohištvene industrije.

Brane Knehtl doživlja sebe predvsem kot srečnega in hvaležnega človeka, prijatelja, ki rad pomaga, ljubečega moža in ponosnega očeta sina in hčere, ki uspešno stopata po podjetniški poti.

nive6969
podpis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
20161015_braun-tracy-in-brane
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Želite stopiti v stik z avtorjem?

Veliko je razlogov za nakup knjige Sporočilo prijateljem!