»Dragi Brane, sredi stresa, ki gotovo pripomore k raku, je priletel tvoj mail s knjigo in kar potegnilo me je v vsebino.  Pretresljivo, sporočilno, globoko. Iskreno se ti zahvaljujem.

Najprej zate, ker sem res vesel, da si prišel v moje življenje, potem za tvoj doprinos k RC31 in sedaj za knjigo.  Naj pomaga čim več ljudem.

Hvala Bogu si se vrnil v igro klub dvema rumenima kartonoma, kot pišeš, in želim ti, da boš

še dolgo srečen v igri s svojima otrokoma, ženo, pa tudi v Heliosu in z nami v RC31!«

»Misli in razmišljanja, ki si jih posredoval preko »Sporočila prijateljem« ne dopuščajo branja kot smo ga sicer navajeni pri prebiranju vsakdanjih novic ali »najnovejših uspešnic« ali pa tudi svetovnih klasikov.

Knjigo sem večkrat prebiral; najprej od prve strani do konca, kasneje pa sem se ponovno vračal na posamezna poglavja in prav gotovo bo to literatura, ki bo stalno prisotna na moji delovni mizi.

Občudujem tvojo moč premagovanja vseh preprek na katere si naletel na svoji življenjski poti in hkrati s spoštovanjem gledam na množico literature, ki si jo s skrbnim branjem pregledoval in proučeval ter v njih našel pozitivne citate znanih razmišljujočih in cenjenih avtorjev, ki so ti v težkih trenutkih kazali pot k rešitvam in smiselnosti življenja. Gotovo so tvoja spoznanja neprecenljiva in to je dobro vedeti

»Knjiga me je prevzela z iskreno izpovedjo in obenem opogumila z dejstvi, da je v še tako težkih življenjskih preizkušnjah, veliko odvisno od nas samih. Brane, poznam te že vrsto let kot zelo vztrajnega in delovnega sodelavca, po odhodu z BF pa kot iskrenega prijatelja. Ob branju knjige pa sem te spoznal tudi kot neizmernega borca za življenje. Z močno voljo si premagal zahrbtno bolezen. Sedaj, ko sta se ti povrnili vitalnost in vera v življenje, ti želim veliko uspehov v poslovnem ter zasebnem življenje, predvsem pa da bi tvoja sporočila iz knjige dosegla čim več bralcev.«

Z nevidnimi nitmi smo najčvršče povezani

»Ko človek, ki ga cenim in spoštujem zaradi njegove osebnosti, znanja in kariernih uspehov, odpre, pravzaprav razgali svojo dušo in nam jo ponudi v branje in premišljevanje…. ko spoznam veličino uma in duha, pa obenem preprostost in mehkobo duše… ostanem brez besed.

Ko to naredi človek, ki ga poznam kot tehničnega človeka, je presenečenje še toliko večje. Brane, s tem delom si res presenetil in navdušil. V srce seže že prvi odlomek, tvoja življenjska zgodba. Mene je presunila in hkrati povabila, da sem celoten tekst prebrala na dušek.

In potem vsa spoznanja in priporočila:

  • Naši odnosi in mreženje z drugimi ljudmi so najdragocenejša lastnina.
  • Razmišljajmo pozitivno in dogajale se nam bodo pretežno lepe stvari
  • Bodimo veseli in hvaležni za vse kar smo in kar imamo
  • Naravnajmo svoj kompas na vrednote, ki so za nas najpomembnejše

Brane, naredil si kar si moral s tistim kar si imel in tu, kjer si. In naredil si res velika dela.

S knjigo si se zbližal s svojimi prijatelji tudi na duhovni ravni. In opomnil si nas na stvari, ki jih vemo, pa jih vedno znova odlagamo, pozabljamo, zanemarjamo. Spomnil si nas na pomembnost kronskih draguljev. Za to sem ti osebno hvaležna. Želim si, da bi to tvoje delo doseglo čim več ljudi.

Želim ti, da bi uspel živeti po spoznanjih, ki si jih podelil z nami.

In neguj svoje kronske dragulje.  Sanjaj svoje sanje.«

»Branetova knjiga bralca hitro osvoji z resno in radoživo pripovedjo o resničnem življenju tukaj in zdaj. O življenju, ki ni prizanašalo s preizkušnjami, a je bilo bogato tudi z blažilno podporo vere vase in Vanj. Mladi in manj mladi bomo tako odslej imeli pri sebi priročnik zbranih misli avtorja in številnih modrih ljudi. Brane nam je s tem podaril pomemben oporni klin za srečno hojo po življenjski poti, za kar smo mu lahko iskreno hvaležni.«

»Pravijo, da je najmočnejši tisti, ki zmore premagati samega sebe. Naj dodam: kaj šele tisti, ki z močjo svojega uma in pozitivne energije premaga hudo bolezen! Krono na glavi zdravega pa pogosto vidi le tisti, ki je zbolel. Zakaj se zavemo pomena zdravja največkrat šele, ko nas zapusti? Kot kaže bo to večno odprto vprašanje in paradoks.

Najbrž nam manjka resna in poglobljena življenjska šola, da bi nam dobre navade prišle v kri. Najbrž nam manjka tudi vzvodov, da bi v tem nenehnem hitenju znali upočasniti in pogosteje celo zaustaviti tempo ter prisluhniti samim sebi. O vsem mogočem se učimo dolga leta, če ne že celo življenje, o vrednotah, o pravilnem ravnanju s svojim telesom kot najbolj sofisticirani stvaritvi nasploh ter o tem kako postati pravi človek pa skorajda ne.

Biti pozitivno naravnan, osrečevati sebe z osrečevanjem drugih, to je ena od formul za zdravje. Tudi sama o vsem tem preveč samo govorim, zato je vsaka spodbuda dobrodošla, tako je pričujoča knjiga prišla kot naročena. Govori o zelo pomembnih in  preizkušenih pristopih kako biti uspešen in srečen in kako najti neko ravnotežje med delom in tistim, kar rabi telo, da ostane zdravo: mir, ljubezen in – če hočete – trenutke, ko se sami ali v dvoje uležemo v travo in  gledamo zvezde, da se vse ustavi in samo uživamo v tej nematerialni čarobnosti. Kdaj ste to storili nazadnje? Avtorju pa hvala za čudovito knjigo in za namero pomagati vsem okoli sebe pri udejanjanju potrebnih pozitivnih sprememb«.

Knjiga »Sporočilo prijateljem« ni navadna knjiga. Je sporočilo, ki je nastajalo in dozorevalo v Branetovih mislih v njegovih najtežjih trenutkih. To je takrat, ko splava na površje vse kar je pomembno in potone vsa balast, ki ga vsi vlačimo s sabo. Vsebina stokrat premleta in preizkušena. Osnovana je na življenjskih izkušnjah,  podkrepljena s strokovno in duhovno podlago ter vsemi znanji, ki jih je pridobil na svoji profesionalni poti.

To je dejansko knjiga njegovih spoznanj, ki so preverjena v praksi. Spoznanj, ki delujejo. Spoznanj, ki nam lahko pomagajo hitreje izboljševati naša življenja. Spoznanj, ki so Branetu pomagala preživeti. Spoznanj, pomembnih za duhovno rast. Spoznanj, da ocenimo kako sami pravzaprav živimo. Spoznanj, da se marsikaj lahko še priučimo in sami pri sebi izboljšamo. Prav zato nosi drugačno energijo in sporočilno vrednost.

Pisana je kot dober priročnik za vsakdanjo rabo. Knjiga je sestavljena iz  vsebin, ki jih je avtor prepoznal kot  ključne za kreiranje zdravega, srečnega in uspešnega življenja.  Zbrane so res le esence pomembnih znanj, na način, da si bralec lahko vzame le tisto, kar potrebuje.

Zame osebno  ima knjiga veliko sporočilno vrednost. Na  zanimiv način pokaže kje in kako  naj se lotim mojih izzivov.  Je kot mali vseved.  Je res iskreno in izčrpno sporočilo prijateljem.

Brane, hvala za to darilo.

“Naslov knjige pove vse! Priročnik za zdravo, uspešno in srečno življenje, tukaj in zdaj.
Dodal bi mu podnaslov – Priročnik za kvalitetno, zadovoljno in ustvarjalno življenje vztrajnega in motiviranega borca ter zmagovalca, ki se zna učiti iz svojega in tujih življenj in to modrost ponotranji ter polno živi.
Do zdaj še nisem imel v roki knjige, ki bi v tako strnjeni obliki vsebovala toliko življenjskih naukov in modrosti. Posebna vrednost dela je še zlasti v tem, da je to izpod peresa prijatelja, ki je to osebno doživel. Gre torej ne samo za priročnik, je še mnogo več, je dragocena avtobiografija, ki jo toplo priporočam vsem v branje in uporabo v lastni praksi, kakor svetuje tudi sam avtor. Hvala ti, Brane, da si bil pripravljen svoje izkušnje in spoznanja podeliti z drugimi!
Naj bo vsem, ki boste segli po knjigi in jo tudi brali, dragocen priročnik za osebnostno rast in spodbudo za pomembne spremembe v vašem življenju.”

»Ko mi je nekega jutra gospod Knehtl povedal, da je napisal knjigo, sem rekel – to je podvig. Ko sem jo prebral, sem rekel to je velik podvig.  Obravnava tri sklope in jih združuje v harmonično celoto. Kako v času, ko se tvoj svet podira ostati človek. Kako v današnjem času, ki za veliko večino ljudi žal  ni prijazen, ostati ali pa postati človek kot si ga je zamislila evolucija – v vsakdanjem življenju temu rečemo – dober človek. In še zadnje, res pomembno za te trenutke bivanja in obstoja človeka, kako v življenju uspeti na «človeški«  način. Prav te reči so danes še kako aktualne.«

»Knjiga je polna čudovitih sporočil, ki so nastajala pod roko velikega človeka. Besede in misli, ki so skozi zgodbo polno izzivov, dobila še širša krila, so se me neizmerno dotaknile. Dotaknejo se vseh kotičkov, ki jih ‘sodobni človek’ potiska nekam globoko vase.

Življenje je v svojem bistvu tako zelo preprosto, a ljudje v času obilja in neskončnih možnosti, to prevečkrat pozabljamo. Še preden se zavemo, lahko zgubimo ‘stik s tlemi’ in s tem stik s tistim, kar na tem svetu dejansko predstavlja najvišje vrednote: družina, sreča in zdravje. Brane nas v svoji knjigi na to opominja in nas hkrati vodi, kako živeti srečno in uspešno življenje, razviti vse svoje potenciale in vseeno ne zanemarjati ostalih vidikov, ki so ključni za naše bivanje.

Zato je ta knjiga veliko več kot le življenjska zgodba; je resničen vodnik, ki ga vedno potrebujemo ob roki, v kakršnikoli situaciji, tudi mi, ki smo šele na začetku vstopa v poslovni svet. To so doživete zgodbe velikega borca za življenje in nauki, ki jih je na svoji poti izkusil; nauki, ki so v veliko inspiracijo in pomoč vsem nam, ki mnogokrat zgubljeno tavamo po svetu ter hkrati opomnik, da je prav vse mogoče.

Hvala, Brane, da z nami in s svetom deliš svojo zgodbo«.

Človek je v osnovi preprosto ampak pogosto tudi izgubljeno bitje. Bitje, ki ga na njegovi razrvani poti vodi in žene želja po ljubezni, sreči in svobodi. 
Kot nekdo, ki še vedno išče svojo pot sem knjigo prebirala z željo, da bom našla nekakšen “Življenje: navodila za uporabo” priročnik. In sem ga, le da je poleg pripis “bodi sam svoj mojster”.  
Sporočilo prijateljem nas spomni, da vseh teh, na pogled tako nedosegljivih stvari, ne bomo našli za naslednjim ovinkom na naši poti. Našli jih bomo v nas samih. S tem, ko bomo sami zase postavljali cilje in sprejemali odločitve, nehali kriviti druge, znali sprejeti ceno naših ciljev in na koncu znali tudi uživati v uspehu in si vzeti čas. 

Hvaležna sem, da imam priložnost poznati tebe in tvojo družino. V mojem življenju že od mojih rosnih let puščaš sledi. Prav tako jih pustiš v življenju vsakogar, ki te pozna in  ki bo prebiral tvojo knjigo.

Knehtlova Sporočila prijateljem niso pocukrana zbirka receptov za srečno življenje, temveč bogata zakladnica osebnih doživetij in spoznanj ob nenehnem iskanju življenjskega smisla in bivanja. Ta spoznanja se rojevajo in zorijo kot biseri – ob naših največjih preizkušnjah in spremembah, le da jih takrat dojemamo drugače in preraščajo v modrost in vrednost šele s časom.  Knjiga nas v tem smislu ozavešča – vse prihaja z namenom in je za nekaj dobro. Le odgovori niso enoznačni, niti univerzalni. Kljub zapisanim in nezapisanim modrostim zato ostaja vsakokratna izbira in odločitev na nas samih. Tudi zato je življenje tako enkratno in lepo.

»Tvoje življenje ni skoparilo s preizkušnjami od rane mladosti, pa vse do težke bolezni sredi zrelih moških let. Trdo delo, predvsem pa vera, upanje, ljubezen, trije stebri vrednot starega krščanskega izročila so ti dajali “intonacijo”, smisel in moč. Prišel si do mnogih spoznanj, ki jih želiš posredovati naprej, saj na zemskem popotovanju drug drugemu kažemo pot. Mene je najbolj nagovorila zvestoba in predanost tvoji ljubljeni družini, katere širši del sem postal tudi jaz. Brane, hvala za marsikatero potrditev, ki sem jo našel v tvoji knjigi«!

Branetov prvenec je besedilo, ki me spominja na pohorske gozdove. Svetlobo iščoča visoka drevesa so napotki za življenje, močna debla misli in ideje, globoke in močne so korenine vrednot in izkušenj, ki dajejo oporo in temelj mogočnim smrekam. Če bi dejal, da sem se z lahkoto in lagodno sprehodil skozi to vsekakor enkratno delo, ne bi govoril čiste resnice. V resnici sem se prebijal skozenj kakor skozi pragozd resnic in življenjskih izkušenj. Začutiš strahospoštovanje in veliko naklonjenost do prepričljivega pripovedovalca. Množica citatov, premočrtnih trditev in zgoščen slog zrelih povedi me je včasih spravljal v zadrego; začutil sem se tako nebogljenega, a v istem hipu sem ob sebi začutil tudi močnega in pogumnega Pohorca, pravega prijatelja Braneta. Hvala ti!

»Slišalo se bo mogoče nenavadno, vendar sem Braneta prvič spoznal pri umivalniku v WC-ju. Takoj sva oba začutila, da imava nekaj skupnega in besede ob kavi in čaju so to potrdile. Vesel sem bil, ko mi je Brane ponudil v branje svojo knjigo v pripravi, še bolj pa, ko sem jo začel prebirati.

Brane je dejansko napisal nekaj, o čemer sem jaz pogosto razmišljal. Njegove izkušnje in sporočila, ki jih deli v tej knjigi so pravzaprav to, kar si človek želi imeti zbrano na enem mestu. V knjigi, ki jo imate pred seboj, je Brane strnil ogromno svojih spoznanj, ki jim je dodal še mnogo sporočil velikih osebnosti, avtorjev in »coachev«, tako življenjskih kot tudi poslovnih.

Verjamem, da vas bo branje te knjige, lahko bi rekel tudi življenjskega priročnika, navdušilo in vam na vaši poti prihranilo veliko časa in vas obvarovalo napak.

 Ob branju imejte ob sebi svinčnik ali »marker« ter beležnico, da si lahko zapišete ali podčrtate tista spoznanja, ki jih boste najbolj potrebovali.«

Veseli bomo tudi vašega mnenja! Z veseljem ga bomo umestili v seznam mnenj o knjigi Sporočilo prijateljem. Posredujete nam ga tako, da izpolnite obrazec  na desni. 

Ime:*
Vaše mnenje o knjigi:

Veliko je razlogov za nakup knjige Sporočilo prijateljem!